KISA BİR TARİHÇE DE ÖNEMLİ SONUÇLAR

Bir ülkeyi çağdaş uygarlığa götüren en yaşamsal  ve kestirme  yöntem eğitimdir.   “Eğitimli vesağlıklı insanların yaşadığı kentler hızla ilerler.” Düşüncesiyle 2010 – 2011 eğitim öğretim yılında Gaziemir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ( GAZİGEM ) kuruldu. Eğitim hayattında başarılı ancak, ekonomik yönden zorlanan  gençlerimize  fırsat eşitliği yaratmak için yola çıkıldı.

İlk yılında 16 öğretmen, 400 öğrenciyle başlayan GAZİGEM, ikinci yılında, 40 öğretmen 1600 öğrenciyle yoluna devam etti. Dört ayrı merkezde deneme sınavları, soru bankaları, konu tarama testleri, genel tekrar testleri ve etütlerle, modern bir dershanede bulunan her türlü eğitim hizmeti veren GAZİGEM, ikinci yılında müthiş bir başarıya imza attı. Azami 25’er kişilik sınıflarda verilen kurslardan yararlanan öğrencilerimiz LYS’de alınan % 94,28 gibi inanılması güç bir başarıyı yakaladı. Bu başarı öğrencilerimiz, velilerimiz ile eğitim kadromuza büyük güç ve moral kaynağı oldu.Doping etkisi yaratan bu başarıyla 2011 – 2012 eğitim – öğretim yılında çıtayı çok daha yukarıya çıkardık. 3 yönetici ve 55 öğretmen kadrosuna ulaşan GAZİGEM ile tam 2 bin 58 öğrencimizi, Anadolu ve Fen Liseleri ile Üniversite sınavlarına hazırladık. yüzde 90 ‘ları aşan bu  başarımızlaİzimir’in en başarılı dershaneleri arasında yer aldık.

Gaziemir’de iki, Aktepe ve Sarnıç’ta da birer merkezde, özel kurslar da düzenlendi. Gençleri ve çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız  GAZİGEM’de, Özürlü Memur Seçme Sınavı’na ( ÖMSS ) hazırlanan engelli vatandaşlarımıza ücretsiz kurs verildi. Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ( BESYO ) için hazırlanan gençlerimize de, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda uzman antranörler eşliğinde kurs hizmeti sunuldu.

Halen Gaziemir merkezde iki, Aktepe ve Sarnıç’ta birer bina olmak üzere dört ayrı merkezde, 2012 – 2013 eğitim – öğretim yılında da 61 öğretmenimizle 2 bin 200  öğrencimize fırsat eşitliği sunuluyor. Bir dershane ücretinin yıllık ortalama 3 bin lira olduğunu düşünürsek, eğitime bir yılda 7 milyon 500 bin liradan fazla bir kaynak aktarılıyor. Dershane ücreti külfettinden kurtulan ailelerin bu parayı çocuklarının başka ihtiyaçları için harcaması nedeniyle de esnafımıza dolaylı bir katkı sağlanıyor.

2013 – 2014 eğitim – öğretim yılında amacımız tam 3000 öğrenciye sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan GAZİGEM’de ücretsiz hayatta hazırlamaktır.